Type systeem

Voordat u begint met bouwen is het belangrijk stil te staan bij het type systeem waarin u uw webshop wilt laten bouwen. Zo kunt u kiezen uit een open source systeem, waarbij de software (broncode) voor de webshop gratis te downloaden is op het internet. Met open source software kunt u zelf een webshop maken en online zetten. U heeft ook de mogelijkheid voor het type closed source systeem. Hierbij is de broncode niet vrij toegankelijk en wordt deze ook niet uw eigendom. U betaalt hierbij voor het gebruik van software. Nadeel hieraan is dat u geen eigenaar wordt van de broncode en overstappen vaak niet mogelijk is. Voordeel is dat de verantwoordelijkheid bij de producent ligt. Een ander systeem type is SAAS (Software as a Service). Hierbij sluit u een abonnementsvorm af in ruil voor het gebruik van de software. Voordeel hiervan is dat u geen hoge kosten kwijt bent voor de aanschaf van dure software en de service, onderhoud en support zijn uitbesteed. Nadeel is dat u altijd abonnementskosten betaalt die uiteindelijk hoog kunnen oplopen. Verder is er nog het type licentie systeem. Hierbij koopt u een type software voor uw webshop en kunt u dit, indien gewenst, gedurende het gebruik tegen een vergoeding upgraden.

Systeem bouwen

Daarnaast moet u ook nog beslissen in welk webshop systeem u uw shop gaat laten bouwen. Een gebruikelijk en klantvriendelijk systeem is vaak WordPress. Dit systeem biedt uitkomst voor de beginnende webshop bouwer. Wanneer u kiest voor meer mogelijkheden bij de bouw van uw webshop is Magento een goede keuze. Custom CMS biedt u de mogelijkheid het systeem zo in te richten dat het exact doet wat u wilt. Daarnaast bieden de systemen van SEOshop, myshop en intershop beheermogelijkheden, waarbij u niet alleen de verantwoording draagt voor de inrichting van het systeem achter uw shop.

Shopcommerce  

Shopcommerce is een Nederlandse webshopbouwer, gevestigd in Alkmaar. Shopcommerce programmeert, ontwerpt en zorgt voor teksten die goed door Google geïndexeerd worden. Shopcommerce is gespecialiseerd in de ontwikkeling van Magento webshops en heeft hiervoor ook Magento gecertificeerde mensen in dienst. Shopcommerce biedt klanten een full-service met een eigen projectmanager. Na oplevering van de website is het ook nog actief met het onderhoud van en advies over de website. De prijzen van de services zijn afhankelijk van de behoeften bij het ontwikkelen van de webshop.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Adverteren op onze site?

Dat kan! Via het contactformulier kun je contact met ons opnemen en kunnen we in overleg gaan om tot een fijne samenwerking te komen.

Neem contact op
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens