Wat kun je vergelijken?

Op de meeste vergelijkingssites kunt u gratis op producten en diensten tonen. Meestal kan de consument op de vergelijkingssite het product ook gelijk aan kopen. U betaalt dan een bepaalde commissie per conversie. Ook kunt u tegen betaling advertenties plaatsen op deze vergelijkingssite. In Nederland zijn beslist.nl en kieskeurig.nl één van de grootste vergelijkingssites.

Omdat er steeds meer webshops bij komen en het aanbod en de keuze voor de consument groot zijn, zijn vergelijkingssites populair. Consumenten kijken hier hoe producten en diensten worden beoordeeld en welke het beste voldoen aan hun eisen. Om die redenen kunnen vergelijkingssites voor webshops zeer interessante kanalen zijn om in te zetten.

Beslist.nl

Beslist is met ruim 500.000 bezoekers per dag de grootste vergelijkingssite van Nederland. Bovendien vergelijkt Beslist meer dan 26 miljoen producten. Hierbij wordt voornamelijk aandacht besteed aan een vergelijking op basis van prijs en populariteit. Daarnaast wordt bezoekers de mogelijkheid geboden om shopreviews achter te laten. Kenmerkend aan Beslist zijn de overzichten waarin producten per webshop worden vertoond. Hierbij kan er, naast sortering op prijs en populariteit, worden gefilterd op bijvoorbeeld merken, productlijnen en productspecificaties. Webshops kunnen adverteren op Beslist door middel van een percentage van de omzet wat wordt afgedragen als iemand via Beslist een product op je webshop heeft gekocht. Daarnaast biedt Beslist mogelijkheden om door middel van banners te adverteren op basis van CPM. Ook kenmerkend aan Beslist is het onderdeel ‘Mijn Beslist’ waar bezoekers de mogelijkheden krijgen prijsalarmen in te stellen en voorkeurscategoriën aan te geven. Verder heeft Beslist ook een eigen klantenservice waar klanten door middel van een live chat vragen kunnen stellen.

Kieskeurig.nl

Kieskeurig is na de start in 1999 met zo’n 170.000 bezoekers per dag, 12 miljoen producten en 2,2 miljoen leads per maand uitgegroeid tot één van de grootste vergelijkinssites in Nederland. Waar Kieskeurig vroeger bekend stond om de focus op electronica, vergelijken zij ondertussen een breed scala aan producten. Kenmerkend aan Kieskeurig zijn de webwinkelreviews waarbij webwinkels zowel door Kieskeurig zelf als door consumenten kunnen worden beoordeeld. Dit is voor webwinkels dan ook een belangrijke aanvullingen op de vergelijking van productprijzen. Binnen Kieskeurig is er een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden om producten met elkaar te vergelijken. Zo kunnen producten op basis van productspecificaties met elkaar worden vergeleken, kunnen consumenten voor elk product reviews achterlaten en kunnen prijzen met elkaar worden vergeleken bij zowel online als lokale winkels. Adverteren op Kieskeurig kan zowel doormiddel van opname in de prijzenlijst (op basis van CPC) als door het plaatsen van banners (op basis van CPM). Om bezoekers zo optimaal mogelijk te helpen beschikt Kieskeurig ook over een klantenservice en zijn er producten die direct via Kieskeurig besteld kunnen worden.

Vergelijk.nl

Vergelijk.nl vergelijkt al sinds 1990 producten en is daarmee de oudste vergelijkingsite van Nederland. Met meer dan 3 miljoen bezoekers per maand zijn zij nog steeds één van de grootste partijen binnen Nederland. In totaal kunnen er op Vergelijk.nl ruim 4 miljoen producten met elkaar worden vergeleken. Kenmerkend aan Vergelijk.nl is dat zij producten altijd vergelijken op basis van prijs en niet op basis van vergoedingen die worden betaald. Producten worden bij Vergelijk.nl dan ook los vertoond waarna de bezoeker een overzicht van webshops krijgt te zien met bijbehorende prijzen. Daarnaast kan er gesorteerd worden op keurmerken en levertijd. Ook beschikt Vergelijk over uitgebreide productspecificaties, productreviews en shopreviews. Adverteren op Vergelijk.nl vindt, naast het vaste maandelijkse tarief, plaats op basis van CPC. Hierbij zijn er per categorie vaste CPC’s en kan er dus niet worden geboden. Daarnaast kan er op Vergelijk.nl ook worden geadverteerd door middel van banners. Ook zijn er er mogelijkheden voor fabrikanten zelf, zoals extra productinformatie en een chatbox op de productpagina. Vergelijk.nl beschikt over een uitgebreide klantenservice. Naast Nederland is Vergelijk.nl ook in meerdere landen actief.

 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Adverteren op onze site?

Dat kan! Via het contactformulier kun je contact met ons opnemen en kunnen we in overleg gaan om tot een fijne samenwerking te komen.

Neem contact op
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens