Videomarketing

Over het algemeen is videomarketing tijdrovend, maar lijkt het in populariteit te stijgen. Voor webshops kan een video website zeker kansen bieden, maar een goede aanpak is wel vereist.

Youtube

Youtube is wereldwijd het grootste online videokanaal dat voor iedereen toegankelijk is. Op Youtube kunnen gebruikers videomateriaal ontdekken, publiceren en bekijken. Bij plaatsing van een video kunnen er tags aan de video worden toegevoegd. Die zorgen voor betere vindbaarheid. Youtube is een ideaal distributieplatform voor videomakers en adverteerders. Het gebruik van Youtube en het plaatsen van videomateriaal is gratis. Aan adverteren via Youtube zijn wel kosten verbonden.

Vine

Vine is begonnen als een app, gemaakt in Juni 2012. In oktober het zelfde jaar heeft Twitter Vine overgekocht voor 30 miljoen dollar. Met Vine kun je video’s plaatsen met een maximum lengte van 6 seconden. Met de privacy van Vine is het goed gesteld, je kunt je inhoud afschermen en zo zorgen dat alleen je vrienden je inhoud kunnen bekijken.

Vimeo

Vimeo is een videokanaal om videomateriaal te uploaden, bekijken en te delen. Bij een gratis Vimeo account mag er enkel materiaal worden geplaatst dat door de gebruiker zelf gemaakt is. Daarnaast mag er geen third party copyright materiaal worden geplaatst en ook geen videomateriaal met advertentie- / promotiedoeleinden. Bedrijven die video’s willen delen uit commercieel oogpunt hebben hiervoor een Vimeo PRO account nodig. Vimeo onderscheidt zich van Youtube, doordat het veel grafischer is en een bepaalde doelgroep aanspreekt (artiesten). Daarnaast is Youtube gratis en werkt Vimeo ook met betaalde abonnementen.

 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Adverteren op onze site?

Dat kan! Via het contactformulier kun je contact met ons opnemen en kunnen we in overleg gaan om tot een fijne samenwerking te komen.

Neem contact op
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens