Verkoopbaar product

Een verkoopbaar product is een product dat op uw website kan worden gekocht. Als een product bijvoorbeeld alleen aanwezig is als "bijverkoop" (of een extra product), kunt u zo'n product op "niet verkoopbaar" zetten (uitvinken).

Templates & Stijlen

Webwinkels worden tot op zekere hoogte bepaald door hun producten en uitstraling. Voor een succesvolle webwinkel moet je weten hoe je de juiste stijl kunt creëren met het aanbod.

Productbeheer

Online winkels/shops hebben vele aspecten, maar het belangrijkste voor het verkopen van producten is het product zelf. Zonder kwaliteitsproducten verkoop je niets, en zonder kwaliteitsproducten blijft de verkoop teleurstellend laag.

Custom webshop pakketten

E-commerce biedt verschillende pakketten die zijn afgestemd op de meest voorkomende scenario's. Een beginnende handelaar kan volstaan met een "licht pakket", terwijl een gevorderde handelaar die wil profiteren van alle toeters en bellen misschien beter een van de duurdere pakketten kan nemen.

Orderbeheer

Na het verkopen van producten, is het leukste om te ontvangen in een webwinkel toch wel bestellingen. Orderbeheer biedt een duidelijk overzicht van alle eerder geplaatste bestellingen en handig om op de hoogte gehouden te worden

Winkelgroepen / Collectieven

Winkelgroepen zijn verzamelingen van winkels die geografisch dicht bij elkaar liggen, maar ook verzamelingen van winkels die met elkaar verbonden willen worden omdat ze allemaal hetzelfde probleem hebben.

Klantbeheer

Met het klantenbeheer van e-commerce kun je de klanten in de gaten houden. Deze klanten hebben minstens één keer iets gekocht in de webwinkel en zijn terug te vinden in de module klantenbeheer. Je kunt ook precies zien hoeveel omzet elke klant heeft gegenereerd.

Webwinkel SEO

Zoekmachineoptimalisatie is het proces van verbetering van de zichtbaarheid van een website in zoekmachines. Er zijn een aantal regels op technisch en tekstueel gebied waaraan een website/webshop moet voldoen om hoog in de zoekmachines te verschijnen. E-commerce heeft een zeer SEO vriendelijk platform ontwikkeld dat een hoge ranking garandeert.

Productcategorieën

Categorieën helpen je producten te organiseren. Als je maar een paar artikelen te koop hebt, zijn categorieën misschien niet nodig, maar zodra je een groot aantal producten in het assortiment hebt en het risico loopt dat de klant in de war raakt, worden categorieën cruciaal.

Hosting

E-commerce komt met gratis hosting. Je betaalt elke maand een vast bedrag, ongeacht het aantal producten dat er verkocht worden.

Merken

Als je het product niet zelf hebt gemaakt, is het waarschijnlijk gemaakt door een bepaald merk. Het merk is interessant voor bezoekers die het juiste artikel willen vinden. Om klanten te laten zien dat ze het juiste product hebben gevonden, doe je er verstandig aan ook het juiste merk te tonen. Door alle producten te voorzien van een merk, kunnen bezoekers filteren op deze informatie. Zo kan een bezoeker snel alle producten van één merk filteren.

Acties, kortingscodes, kortingscoupons en specials

Mensen houden van kortingen. We stromen naar winkels zodra we horen over uitverkoop of opruiming, en dat is logisch - we krijgen meer spullen voor minder geld.

Productgroepen, -eigenschappen en -opties

Hoewel productcategorie en productgroep qua betekenis op elkaar lijken, staan zij voor verschillende dingen. E-commerce gebruikt deze termen in verschillende contexten omdat ze verwijzen naar verschillende aspecten van de online webwinkel.

Marketing

Nadat je je website hebt gelanceerd en de eerste bestellingen hebt zien binnenkomen, is het tijd om jezelf online te promoten zodat mensen je kunnen vinden.

Afbeeldingen

Mensen zijn over het algemeen zeer visueel ingesteld. De gemiddelde persoon vertrouwt iets pas als hij of zij het gezien heeft, en visuele hulpmiddelen zoals foto's of video zijn onmisbare elementen in een online winkel.

Actief online verkopen

Online verkopen is het onder de aandacht brengen van interessante producten. Zo weet een kopende klant misschien niet dat hij of zij een product nodig heeft, totdat jij het actief onder zijn of haar aandacht brengt!

Verzendmethodes

Met e-commerce kun je de verzendopties volledig onafhankelijk instellen. Je kunt kiezen of u een pakketdienst gebruikt of de bestellingen zelf aflevert.

Content Management

Het uiteindelijke doel van een webwinkel is het verkopen van producten. Toch kan het leuk zijn om naast productinformatie ook informatie over uw bedrijf te verstrekken. Bezoekers willen vaak meer lezen over een bedrijf voordat ze een bestelling plaatsen, en ze willen misschien ook weten hoe ze contact kunnen opnemen met het bedrijf of hoe hun aankopen worden verzonden.

Meerdere medewerkers

E-commerce biedt de mogelijkheid om met meerdere medewerkers aan de webwinkel te werken. Hierdoor kun je veel sneller alle producten online zetten dan wanneer je het alleen zou doen.

Social Media

Sociale media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken van het internet. Met Instagram en Pinterest bijvoorbeeld kunnen gebruikers interessante dingen die ze op internet of elders hebben gevonden, delen met vrienden en familie.

Meerdere webwinkels

Met e-commerce kun je meer dan één online winkel openen. Dit geef je de mogelijkheid om de producten over verschillende etalages te verspreiden, waardoor het bereik wordt vergroot en de verkoop wordt gestimuleerd.

Betaalmethodes

Het E-commerce platform weet dat betaalgemak een van de basisprincipes is van een bloeiende webwinkel. Een bezoeker moet direct het gevoel hebben dat een bestelling veilig betaald kan worden en dat betalingen snel gedaan kunnen worden. Daarom biedt E-commerce in haar platform de meest gebruikte betaalmethoden aan - waaronder handmatige overboekingen door de klant, rembours en PayPal - waardoor bestellingen snel en efficiënt worden verwerkt.

Importeren & Exporteren

Om de product catalogus naar de webwinkel te uploaden, gebruik je de importfunctie. Dit proces is gratis en beschikbaar wanneer je maar wilt.

Online detailhandelaren maken vaak gebruik van affiliate programma's om de verkoop en het klantenbestand te vergroten. Deze affiliate programma's stellen andere websites in staat aantrekkelijke producten weer te geven met toegevoegde informatie en afbeeldingen, en verwijzen dan bezoekers naar de webwinkel van de detailhandelaar.

Je kunt niet direct dingen kopen op de website van deze affiliate, maar je kunt op een link klikken om naar hun eigen webwinkel te gaan. Je kunt kiezen voor een vergoeding per verkoop of een commissie op basis van het aantal bezoekers dat via het affiliate programma wordt doorverwezen.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Adverteren op onze site?

Dat kan! Via het contactformulier kun je contact met ons opnemen en kunnen we in overleg gaan om tot een fijne samenwerking te komen.

Neem contact op
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens