Google

Google is een online zoekmachine voor het vinden van bijna alle informatie. Google is opgericht op 15 september 1997 nadat er al twee jaar gewerkt was aan het opleveren van de zoekmachine. De naam Google is ontstaan uit het woord ”googol”. Googol staat voor een 1 met honderd nullen. Deze term weerspiegelt de ambities van het bedrijf, ze willen zoveel mogelijk informatie toegankelijk en nuttig maken over de gehele wereld. Google is door de jaren heen beschikbaar geworden in meerdere talen. In 2002 is de Nederlandse variant opgeleverd. Google is wereldwijd de meest gebruikte en bekendste zoekmachine. Hierdoor heeft Google het grootste marktaandeel onder de zoekmachines. Alle vertoningen worden via een speciaal algoritme getoond. Met dit algoritme worden de belangrijkste pagina’s getoond voor het zoekwoord waar op gezocht wordt. Door attent te blijven wordt op bepaalde feestdagen of verjaardagen van belangrijke personen het Google-logo aangepast tot een toepasselijke variant.

Yahoo!

Yahoo! is een Amerikaans bedrijf dat onder andere bekend is van de zoekmachine. De zoekmachine zoekt precies de relevante informatie waar je naar op zoek bent. Het zoekt naar informatie, video’s, afbeeldingen en antwoorden over het hele internet. Yahoo! werd formeel als bedrijf opgericht in maart 1995. Yahoo! staat voor ”Yet Another Hierarchical Officious Oracle”. Buiten de zoekmachine om biedt Yahoo! meerdere functies aan zoals een e-mail adres net zoals Google en andere concurrenten.

Bing

Bing is een online zoekmachine die zoekt naar de juiste informatie over het gehele internet, waar op gezocht wordt. Bing is in juni 2009 opgericht door Microsoft. Momenteel is Bing de op één na grootste zoekmachine op het internet achter Google. De naam ”Bing” staat voor een onomatopee, dit is een woord dat een geluid imiteert. ”Bing” zou mensen moeten herinneren aan het geluid van een moment van  ”ontdekking en beslissing”. Bij Bing kun je over het gehele web zoeken naar informatie, afbeeldingen, video’s en zoeken op de wereldkaart. Bing linkt naar outlook.com als e-mail aanbieder om zo ook een mail functie aan te bieden net zoals de concurrenten.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Adverteren op onze site?

Dat kan! Via het contactformulier kun je contact met ons opnemen en kunnen we in overleg gaan om tot een fijne samenwerking te komen.

Neem contact op
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens