Hosting om te fungeren

Iedere webshop heeft een hosting provider nodig om te kunnen functioneren. Er zijn verschillende hostingpartijen. De meeste partijen maken een scheiding tussen shared hosting, VPS hosting of dedicated hosting. Bij shared hosting krijgt u schijfruimte op de server van de hosting provider. Hierbij deelt u de server met meerdere andere klanten. Shared hosting is geschikt voor doorsnee websites, met geen enorme bezoekersaantallen en geen ingewikkelde webapplicaties. VPS hosting staat voor Virtual Private Server hosting. Hierbij deelt u de server met andere partijen, maar kunt u deze geheel naar eigen inzicht inrichten. Wanneer uw shop veel verkeer gaat trekken en over ingewikkelde applicaties beschikt, is deze vorm van hosting aan te raden. Bij dedicated hosting deelt u de server niet met andere klanten. Dit is geschikt wanneer u  grote of meerdere shops heeft en daarom de volledige capaciteit van de server nodig heeft. Wanneer dit niet nodig is wordt meestal voor VPS gekozen.  Daarnaast is er nog co-located hosting. Hierbij wordt uw webshop op een server van het bedrijf zelf geplaatst. De hosting provider biedt hierin enkel de ruimte voor de server en de verbinding met het internet aan. Co-located hosting kan aantrekkelijk zijn wanneer u over een eigen technische dienst beschikt.

Byte

Byte is een Nederlands hostingbedrijf, gevestigd in Amsterdam. Byte is gespecialiseerd in het hosten van het e-commerce systeem Magento. Ze bieden hun klanten een speciaal platform (Hypernode) dat helemaal toegespitst is op de applicatie Magento, de bijbehorende processen en de workflow van Magento developers. Alles is gericht op de performance en veiligheid van de shop en de efficiëntie van iedereen die er mee werkt. Zo is er legio extra software geïnstalleerd, is er speciale Magento monitoring en werken klanten met een uitgebreid Service Panel. Dit is ongeacht het hostingpakket, welke variëren van €49 p/m voor starters tot €2899,- p/m voor hele grote webshops. De hosting kan ook 30 dagen gratis getest worden. Naast het Magento platform biedt Byte ook hosting voor andere PHP gebaseerde CMS’en, zoals WordPress, Joomla! en Drupal.

YourHosting

YourHosting is een Nederlands hostingbedrijf, gevestigd in Zwolle. Your hosting biedt webhosting aan in de vorm van shared hosting en VPS-hosting. Bij shared hosting deelt u de server met andere klanten. Shared hosting is aantrekkelijk voor kleine en beginnende webshops. VPS (Virtual Private Server) hosting vindt plaats in een virtuele omgeving die op een zelfstandige server wordt aangemaakt. Wanneer u niet afhankelijk wilt zijn van de drukte van andere sites en u een grote webshop heeft, is deze vorm van hosting aan te raden. Daarnaast wordt het VPS pakket ook aangeraden wanneer u gebruikmaakt van Magento als webshopsysteem. Shared hostingpakketten worden aangeboden vanaf €6,- per maand en zijn uit te breiden t/m €23,- pre maand. VPS-hosting pakketten worden aangeboden vanaf €10,- per maand en zijn uit te breiden t/m €50,- per maand.

 

 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Adverteren op onze site?

Dat kan! Via het contactformulier kun je contact met ons opnemen en kunnen we in overleg gaan om tot een fijne samenwerking te komen.

Neem contact op
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens