Google Analytics

Google Analytics is een dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Het doel van Google Analytics is om de beheerder van de website een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves. Aan de hand van deze informatie kan een webmaster eventuele reclamecampagnes of zelfs delen van de website aanpassen aan het gedrag van de bezoeker. Google Analytics is nauw verbonden met Google AdWords, hierdoor is het voor een webmaster eenvoudig om reclamecampagnes te beheren en aan te passen.
Belangrijke functies van Google Analytics zijn;
–Trackt aantal bezoeken vanaf wanneer jij de meting start met Analytics.
–Trackt totaal aantal pagina views sinds de meting is gestart.
–Laat het bouncepercentage zien (Gemiddelde aantal bezoekers dat de website verlaat na één pagina).
–Laat de gemiddelde tijd zien dat de bezoeker op de website is geweest.

Google analytics is geheel gratis te gebruiken, alleen als uw site erg populair is, dan is het advies om over te stappen op de premium versie. De premium versie kost 150 dollar per jaar.

Piwik

Piwik is een online analytics software pakket. Het kan gratis gedownload en geïnstalleerd worden op uw computer. Piwik geeft een gedetailleerd overzicht van het gedrag van de bezoekers van uw webshop. Het grootste voordeel vergeleken met andere software is dat u de volledige controle hebt over uw eigen data, waardoor uw privacy gewaarborgd blijft.

Tableau  

Tableau onderscheidt zich van andere analytics software door data weer te geven als interactieve afbeeldingen en visuals. In Tableau werkt u dus minder vanuit rijen spreasheets met data. Tableau hanteert een Drag en Drop functie om door data te kunnen navigeren. Het voordeel daarvan is dat u ook met dit analytics programma aan de slag kunt als u geen analist of techneut bent.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Adverteren op onze site?

Dat kan! Via het contactformulier kun je contact met ons opnemen en kunnen we in overleg gaan om tot een fijne samenwerking te komen.

Neem contact op
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens