PERSBERICHT – Transactievolume Ogone groeit 37 procent in 2011

Mijdrecht, 9 februari 2012 – Ogone, wereldwijd specialist in online betaaldiensten, heeft in 2011 een aanzienlijke groei doorgemaakt. Zo steeg het transactievolume met 37 procent en hebben wereldwijd zevenduizend nieuwe klanten voor Ogone gekozen. In het nieuwe jaar verwacht Ogone deze groei voort te zetten. Door het openen van een kantoor in de VS wil Ogone de Europese e-commerce markt toegankelijk maken voor Amerikaanse merchants.

Wereldwijd verwerkte Ogone in 2011 meer dan 97 miljoen online transacties. Dit is een toename van 37 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Deze transacties vertegenwoordigden een waarde van 12,3 miljard euro, een stijging van ruim 43 procent in vergelijking met de 8,6 miljard uit 2010. De financiële groei leidde ook tot een groei in het Europees personeelsbestand van Ogone. Deze groeide van 105 in 2010 naar 130 in 2011. Daarnaast telt Ogone nu 100 nieuwe werknemers in India door de overname van EBS (E-Billing Solutions).


Uitbreiding naar VS

Ogone maakt tevens bekend een nieuw kantoor te hebben geopend in de VS. Ogone biedt bedrijven, die in de VS gevestigd zijn, nu de mogelijkheid hun omzet te vergroten met uitbreiding naar de Aziatische, Latijns Amerikaanse en Europese markt.

James Byler is aangesteld om de uitbreiding met de VS te begeleiden. Byler met ruim 15 jaar ervaring in de betaal-, technologie- en financiële sector, wordt Regional Head of North America voor Ogone. Hiervoor was Byler werkzaam als Head Global Payments Division bij Retail Decisions. Topprioriteit van Byler is de Europese e-commerce markt toegankelijk maken voor Amerikaanse merchants. Daarnaast zal Byler zorg dragen voor de versterking van de banden met lokale partners om het distributienetwerk van Ogone verder te ontwikkelen.

“Ogone zit het afgelopen jaar in een stroomversnelling. Met de overname van EBS zijn we een wereldspeler geworden in online betaaldiensten. Uitbreiding naar de VS is nu een logische stap,” zegt Peter de Caluwe, CEO van Ogone. “We zijn ervan overtuigd dat James, met zijn achtergrond en kennis, de juiste persoon is om Ogone op de kaart te zetten in Noord Amerika.”

«Terug

LinkedInDelen