PERSBERICHT – Binnen vijf jaar verdubbeling aantal Nederlandse webwinkels met mobiele shop

Ogone, wereldwijd aanbieder van online betaaldiensten, en Sharewire, ontwikkelaar van mobiele applicaties en websites, slaan de handen in één om de groeiende m-commerce markt te ondersteunen. Gezamenlijk bieden zij webwinkeliers een totaalpakket van een mobiele website met shop en online kassa.

Ogone verwacht binnen vijf jaar een verdubbeling van het aantal Nederlandse (r)etailers dat mobiel vertegenwoordigd is. Nu is slechts twaalf procent van de top 100 webwinkels in Nederland aanwezig op het mobiele kanaal. Uit onderzoek van Sharewire blijkt echter dat nu al tien procent van webshopbezoekers via mobiel de website bezoekt en dat percentage zal de komende vijf jaar in snel tempo toenemen. Gartner voorspelt dat er in 2016 31 miljard dollar omzet wordt verwacht via mobiel. Hier ligt dus een enorme groeimarkt voor webwinkeliers.

Samenwerking

Om webwinkeliers te ondersteunen bij het maken van deze stap gaan Ogone en Sharewire nauwer samenwerken. Gezamenlijk bieden zij webwinkeliers een totaalpakket van een mobiele website met shop en online kassa. Hierdoor kunnen webwinkeliers makkelijker hun mobiele kanaal in de bedrijfsstrategie integreren.
Ray Bak, Country manager Nederland van Ogone: “We zien in Nederland dat veel (r)etailers graag de stap willen zetten naar het mobiele kanaal, maar dat ze niet weten hoe dat precies kan. Veel bedrijven bieden slechts een deel van een mobiele oplossing. Door de samenwerking met Sharewire bieden wij organisaties één oplossing: een mobiele website of applicatie, inclusief online kassa. Door deze initiatieven wordt het steeds gemakkelijker voor webwinkeliers om mobiel te gaan. Wij verwachten een verdubbeling van het aantal webshops dat mobiel vertegenwoordigd is binnen een tijdsbestek van vijf jaar.”
“Ogone is het belangrijkste online betaalplatform in de Benelux. 55 van de Twinkle top 100 webwinkeliers worden bediend door Ogone. De samenwerking met Ogone is dan ook een logische keuze. Samen hebben we de kennis in huis om expert in m-commerce te zijn en een strategische partner voor onze klanten”, vertelt Kelly Pauw, Business Development Manager van Sharewire.

Over Sharewire

Sharewire is marktleider in de creatie en ontwikkeling van mobiele applicaties en websites. Het is onze missie om uw mobiele commerciële doelstellingen te behalen. Dat doen wij onder andere door gericht advies te geven en zo het aantal transacties -en daarmee uw omzet- te verhogen.

Sharewire is een full-service mobiel bureau en bestaat al sinds 2004. Daarmee zijn wij het bureau met de meeste kennis en ervaring op het gebied van mobiel internet in Nederland. Wij zijn voor onze klanten een strategische partner op het vlak van concept- en strategie ontwikkeling en leveren, binnen het gestelde tijd en budget, de best mogelijke mobiele propositie op.

Klanten die voor Sharewire hebben gekozen zijn onder meer Pathé, Greetz, Dutch Film Works, Kieskeurig.nl, TUI, ANWB, Sanoma, Reed Business, American Express, Moneyou, Buienradar, Oxxio en Marktplaats. Meer informatie: www.sharewire.net

«Terug

LinkedInDelen