Ogone verrijkt platform door overname Tunz.com en tekent strategische overeenkomst met Belgacom

Ogone, wereldwijd specialist in online betaaldiensten neemt Tunz.com, een Europese e-money issuer, voor 100% over en tekent een strategische overeenkomst met telecom, IT en media specialist Belgacom.

Ogone Payment Service ProviderDoor de overname van Tunz.com kan de Ogone Groep nu alle financiële diensten aanbieden waarvoor een licentie voor elektronisch geld is vereist in de Europese Unie. De Ogone groep kan hierdoor eenvoudig diverse internationale financiële diensten bieden, met slechts één enkel contract, aan meer dan 35.000 klanten wereldwijd die hun cross border-verkopen willen stimuleren. Daarnaast biedt Ogone e-merchants nu een volledige end-to-end-omgeving voor mobiel betalen.

Mijdrecht, 17 juli 2012 – Ogone, Tunz.com en de Belgacom Groep – die 40% aandelen in Tunz.com bezat en een trouwe partner van Ogone is – hebben een strategische overeenkomst getekend. Hierin wordt vastgelegd dat Ogone voor 100% Tunz.com overneemt en dat de drie bedrijven hun samenwerking in het domein van elektronische en mobiele betalingen verder zullen ontwikkelen. Dankzij Tunz.com bevat het Ogone platform nu een erkende instelling voor elektronisch geld.

De overname is van strategisch belang voor Ogone’s groei, zowel in dienstenaanbod als in geografische spreiding. Dit stelt webwinkeliers in staat hun verkoop over de grens heen te stimuleren. Dit vermindert administratieve handelingen en voorkomt het hebben van allerlei contracten bij verschillende acquirers. Ogone biedt in één enkel contract meer dan 80 verschillende internationale betaalmethodes aan, waardoor webwinkeliers gemakkelijk miljoenen consumenten in één keer bereiken.

De overname van Tunz.com speelt in op de sterke groei van mobiele technologie in de e-commerce markt en Ogone’s missie om klanten zo goed mogelijk te bedienen door het aanbod van oplossingen verder uit te breiden. Via Tunz.com zal Ogone in staat zijn om een volledige end-to-end omgeving voor mobiele betaling aan te bieden aan banken en mobiele operators, maar ook om ondersteuning te bieden aan online winkeliers die gebruik willen maken van een digitale portemonnee.

“Dit is het goede moment om te investeren in innovatieve oplossingen voor mobiel betalen”, legt Peter De Caluwe, CEO van Ogone, uit. “Onze keuze voor Tunz.com lag dan ook voor de hand. Tunz.com heeft veel ervaring en biedt one-stop-shop-oplossingen voor financiële diensten die van belangrijke toegevoegde waarde zijn voor onze klanten. Een mooi voorbeeld in België is Tunz.com’s succesvolle co-ontwikkeling met Belgacom aan PingPing – Belgacom’s merk voor mobiele betalingen – waarmee consumenten kunnen betalen voor openbaar vervoer, postdiensten, online services, automaten, geselecteerde bedrijfsrestaurants, enzovoort.”

“Ogone is één van de toonaangevende specialisten in technologische online betaaloplossingen in Europa en zijn diensten zijn bovendien volledig complementair aan de onze. Het verenigen van onze krachten zal dus het bereik van onze service vergroten”, voegt Jan Van Wijnendaele, Managing Director van Tunz.com, toe. “Bovendien zal Ogone onze activiteiten versterken en de weg openen voor toekomstige ontwikkelingen om het comfort van online consumenten overal ter wereld te verbeteren.”

“De overeenkomst met Ogone zal onze succesvolle samenwerking van de afgelopen drie jaar consolideren en onze diensten verrijken”, besluit Bart Van Den Meersche, Executive Vice-President Enterprise Business Unit bij Belgacom. “We zijn beide belangrijke partijen in ons marktsegment en hebben een gelijkwaardige kijk op de groeiende nood aan intuïtieve en efficiënte mobiele betalingen voor diensten en fysieke aankopen. Via de overeenkomst met Tunz.com gaan Belgacom en Ogone een partnerschap aan om het aanbod van mobiele betaaloplossingen voor consumenten en winkeliers uit te breiden. Het potentieel van mobiele betaaldiensten in termen van gebruikers en toepassingen is vandaag enorm.”

In overeenstemming met de van toepassing zijnde wetgeving, zal de overeenkomst van kracht gaan na de goedkeuring door de Nationale Bank van België.

——

Over Ogone (www.ogone.com)
Ogone is een leidinggevende Europese leverancier van betaaloplossingen met een internationaal bereik. Wereldwijd vertrouwen meer dan 35.000 bedrijven op Ogone om hun online betalingen te beheren en te beveiligen, fraude tegen te gaan en bij te dragen tot het stimuleren van hun business. Het bedrijf is gevestigd in België en bezit vestigingen in India door zijn overname van EBS in 2011. Het heeft ook regionale filialen over de hele wereld, met kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten.

Ogone is via beveiligde interfaces verbonden met meer dan 200 verschillende banken en financiële instellingen en kan op die manier meer dan 80 internationale, alternatieve en prominente lokale betalingsmethodes aanbieden in Europa, Azië, Latijns Amerika en het Midden Oosten.

Ogone’s portefeuille van betaaloplossingen helpt online bedrijven om hun bereik uit te breiden en hun conversie te verhogen. Daarenboven profiteren deze bedrijven van de uitgebreide transactiefunctionaliteiten, backoffice-mogelijkheden en geavanceerde fraudebestrijdingsmethoden. Ogone zet zich in om continu nieuwe betaaloplossingen aan te bieden om de toekomstbestendigheid van de business van zijn klanten te garanderen.

Belangrijke ondernemingen die Ogone voor hun betaalverkeer gebruiken, zijn onder andere Base, Tui, ThomasCook, Kinepolis, DHL International, Brussels Airlines, Thalys International, Center Parks, Mobistar, Proximus, NMBS, AS Adventure, Nationale Loterij en Vente-Exclusive.com.

Ogone is een zelfstandige onderneming, met Summit Partners als hoofdaandeelhouder en partner van zijn managementteam.

Over Tunz.com (www.tunz.com):
Tunz.com is opgericht in 2007 en is houder van een E-Money licentie toegekend door de Nationale Bank van België (www.nbb.be). Als e-money issuer kan Tunz.com geld collecteren, omzetten en opslaan als elektronisch geld op eigen e-money rekeningen. Tunz.com beschikt over een e-money licentie met Europees paspoort en kan daardoor zijn activiteiten aanbieden in de 27 lidstaten van de Europese Unie. Het bedrijf heeft een expertise opgebouwd in mobiele betalingen en ondersteund zijn klanten in de go-to-market en op operationeel vlak. Alles ontwikkelingen op het technische platform geschieden ‘in house’ waardoor een volledige controle over het platform kan gegarandeerd worden.
In februari 2009, heeft de Belgacom Groep een belang van 40% genomen in het bedrijf en eveneens de volledige financiële en technische dienstverlening van zijn mobiele betaaldienst PingPing (www.pingping.be) aan Tunz.com toevertrouwd. In 2012 werd Tunz overgenomen door Ogone.

Over de Belgacom Groep (www.belgacom.com):
Belgacom is een duurzame, innovatieve en klantgerichte onderneming die handelt in telecom, IT en media.
Als maatschappelijk verantwoordelijke onderneming wil Belgacom de voorkeursleverancier zijn van intuïtieve end-to-endoplossingen die een combinatie van vaste en mobiele telecom, IT en media bieden en die zo de klanten de kans geven hun werk en privéleven op een duurzame manier te beheersen en te verrijken.

Voor meer informatie
Whizpr
Esther Baltes
Tel: 0317 410 483
ogone(at)whizpr.nl

«Terug

LinkedInDelen